Citron och marängpaj
Bakade en paj häromhelgen. Den blev väldigt lyckad. Måste bara köpa en ordentlig pajform. och glömde fota insidan haha.
Jag vet inte om någon av er ens är intresserade av recept, men här kommer det iallafall:
Pajdeg:
100 g smör
0,5 dl socker
1 äggula
3 dl vetemjöl
Knåda ihop till en deg och tryck sedan ut i en pajform. Grädda i 200 grader, 15 minuter.
Lemon curd:
Skalet av 3 citroner
Saft av 3 citroner
3 dl vatten
1,5 dl socker
6 msk maizena
3 äggulor (spar äggvitorna)
100 g smör
Koka upp citronsaften, vattnet, sockret och maizena mjölet. Vispa hela tiden tills första bubblorna. Ta sedan av. Blanda i skalet och 3 äggulor väl. Ställ tillbaka på spisen och låt det bubbla till. Ta sedag av det och lägg i smöret. Häll sedan denna blandning i det avsvalnade pajskalet.
Marängen:
3 äggvitor
2 dl socker.
Vispa äggvitorna ordentligt. Och häll sedan i lite socker i taget medan du vispar. Bre ut över kakan och grädda i 150 grader i 15 minuter.
/KÄCK
Jag vet inte om någon av er ens är intresserade av recept, men här kommer det iallafall:
Pajdeg:
100 g smör
0,5 dl socker
1 äggula
3 dl vetemjöl
Knåda ihop till en deg och tryck sedan ut i en pajform. Grädda i 200 grader, 15 minuter.
Lemon curd:
Skalet av 3 citroner
Saft av 3 citroner
3 dl vatten
1,5 dl socker
6 msk maizena
3 äggulor (spar äggvitorna)
100 g smör
Koka upp citronsaften, vattnet, sockret och maizena mjölet. Vispa hela tiden tills första bubblorna. Ta sedan av. Blanda i skalet och 3 äggulor väl. Ställ tillbaka på spisen och låt det bubbla till. Ta sedag av det och lägg i smöret. Häll sedan denna blandning i det avsvalnade pajskalet.
Marängen:
3 äggvitor
2 dl socker.
Vispa äggvitorna ordentligt. Och häll sedan i lite socker i taget medan du vispar. Bre ut över kakan och grädda i 150 grader i 15 minuter.
/KÄCK
Kommentarer
Trackback